x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski consideră că promisiunile G7 nu pot înlocui aderarea la NATO

Zelenski consideră că promisiunile G7 nu pot înlocui aderarea la NATO

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   20:00
Zelenski consideră că promisiunile G7 nu pot înlocui aderarea la NATO

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat miercuri anunţul privind viitoarele ''garanţii de securitate'' din partea ţărilor din G7, subliniind totodată că acestea nu se pot substitui unei viitoare aderări a Ucrainei la NATO, potrivit France Presse.

"Garanţiile de securitate sunt foarte importante pentru poporul ucrainean, dar este vorba de garanţii pentru Ucraina în vederea aderării la NATO" şi nu "în locul (aderării la NATO)", a subliniat el în cadrul unei conferinţe de presă comune la Vilnius cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, înaintea Consiliului NATO-Ucraina, un nou forum organizat pentru prima dată în contextul summitului aliat de la Vilnius.

"Cea mai bună garanţie pentru Ucraina este să fie în NATO", a spus Zelenski, exprimându-şi încrederea că ţara sa se va alătura Alianţei Nord-Atlantice "după război". "Vom face tot ce este posibil pentru ca acest lucru să se întâmple", a insistat el.

Membrii G7 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Canada, Germania, Italia şi Japonia) urmează să prezinte miercuri un plan de angajamente pe termen lung pentru securitatea Ucrainei.

 

×
Subiecte în articol: zelenski g7 nato