x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: Teroriștii ruși continuă încercările de a distruge viața țării noastre

Zelenski: Teroriștii ruși continuă încercările de a distruge viața țării noastre

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   22:00
Zelenski: Teroriștii ruși continuă încercările de a distruge viața țării noastre
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei a folosit canalele sale de socializare pentru a comenta atacurile din cursul nopții asupra Ucrainei. Pe canalul său de Telegram, Volodimir Zelenski a scris: "Odesa. Mikolaiv. Teroriștii ruși continuă încercările de a distruge viața țării noastre”.

„Odesa. Mikolaiv. Teroriștii ruși continuă încercările de a distruge viața țării noastre. Din păcate, există răniți și morți. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Dar statul malefic nu are rachete mai puternice decât voința noastră de a salva vieți, de a ne sprijini reciproc și de a învinge. Le mulțumesc tuturor celor care ne apără orașele, oamenii și cerul. Le sunt recunoscător tuturor luptătorilor noștri, salvatorilor, medicilor, autorităților locale, voluntarilor... tuturor celor implicați în eliminarea consecințelor terorii rusești”, a scris Zelenski.

Acesta și-a exărimat recunoștința și față de lucrătorii portuari care fac tot posibilul pentru a păstra infrastructura: „Constructorilor și echipelor de intervenții îi ajută pe oameni să restabilească condițiile normale de trai. Împreună vom reuși să depășim această perioadă teribilă. Și vom rezista atacurilor răului rusesc”.

Rusia a continuat și joi să atace porturile din Ucraina, după ce a avertizat că navele care merg către porturile ucrainene din Marea Neagră ar putea fi considerate ţinte militare. Autorităţile din Odesa și Mikolaiv au anunţat că sunt cel puţin 20 de persoane rănite în urma atacurilor Moscovei care au avut loc în cursul nopţii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Volodmir Zelenski