x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski l-a numit pe Oleksandr Sîrski la conducerea forțelor armate ucrainene

Zelenski l-a numit pe Oleksandr Sîrski la conducerea forțelor armate ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   23:30
Zelenski l-a numit pe Oleksandr Sîrski la conducerea forțelor armate ucrainene

Oleksandr Sîrski a fost numit comandant al forțelor armate ucrainene, a anunțat joi președintele Volodimir Zelenski. Acesta l-a înlocuit pe Valeri Zaluzhnyi din funcția de șef al armatei.

Volodimir Zelenski a anunțat joi că l-a numit pe Oleksandr Sîrski comandant-șef al forțelor armate ale Ucrainei.

„De acum înainte, o nouă echipă de management vine la conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei. Vreau ca viziunea războiului să fie aceeași la soldații noștri din Robotinom sau Avdiyivka, și în Cartierul General și Stavka. Am avut zeci de conversații cu comandanți de diferite niveluri”, a scris Zelenski pe rețelele de socializare.

Anterior, președintele ucrainean anunțase că a sosit momentul să schimbe conducerea militară a țării în războiul împotriva Rusiei.

Declarațiile vin după mai multe zile de speculații potrivit cărora Zelenski se gândește să îl demită pe popularul său șef al armatei, care este văzut de mulți ucraineni ca un erou național.

Zelenski a spus că s-a întâlnit cu Zaluzhnyi.

„Am discutat despre ce reînnoire au nevoie Forțele Armate ale Ucrainei. Am discutat, de asemenea, despre cine ar putea face parte din conducerea reînnoită a Forțelor Armate ale Ucrainei. Timpul pentru această reînnoire este acum", a adăugat președintele, citat de Reuters.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski oleksandr sirski Ucraina