x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin: Eșecul ar putea însemna al Treilea Răboi Mondial

Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin: Eșecul ar putea însemna al Treilea Răboi Mondial

20 Mar 2022   •   18:21
Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin: Eșecul ar putea însemna al Treilea Răboi Mondial
Sursa foto: hepta

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că este pregătit să negocieze cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, dar avertizează că un eșec al negocierilor ar putea însemna că lupta dintre cele două țări ar putea duce la un al treilea război mondial".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenkski a declarat, într-un interviu acordat duminică CNN, că există „compromisuri” pe care Ucraina nu le poate face în negocierile cu Putin.

Zelenski a fost întrebat despre cererile Rusiei - inclusiv să recunoască faptul că Crimeea face parte din Rusia, că cele două republici din Donbas sunt republici independente și să garanteze că Ucraina nu va fi niciodată membră a NATO. Răspunsul a fost: „Există compromisuri pentru care nu putem fi pregătiți ca stat independent”.

Zelenski a spus că Rusia „nu poate să se impună cetățenilor unei alte țări cu forța".

„Nu poți să-l faci pur și simplu pe președintele unei alte țări să recunoască ceva prin folosirea forței", a adăugat el.

În interviul acordat CNN, Zelensky a declarat că este pregătit să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice încercare de negociere eșuează, ar putea însemna că lupta dintre cele două țări ar putea duce la „un al treilea război mondial".

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski