x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski spune că Ucraina a preluat trei așezări în sud și est

Zelenski spune că Ucraina a preluat trei așezări în sud și est

05 Sep 2022   •   09:52
Zelenski spune că Ucraina a preluat trei așezări în sud și est
Sursa foto: Președinția Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski a marcat duminică progresul în contraofensiva Ucrainei începută săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale pentru că au cucerit două așezări în sud, o a treia în est, precum și teritoriu suplimentar în estul țării, relatează Reuters.

El nu a precizat cu exactitate unde se află teritoriile și nu a oferit un calendar, dar a spus că a primit "rapoarte bune" la o întâlnire de duminică de la comandanții săi militari și de la șeful serviciilor de informații.

În discursul său video nocturn, Zelenskiy a mulțumit forțelor sale pentru eliberarea unei așezări din estul regiunii Donețk, pentru cucerirea "anumitor înălțimi" tot într-o zonă estică în direcția Lysychansk-Siversk și pentru eliberarea a două așezări din sud.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, a postat mai devreme duminică o imagine cu soldați ridicând steagul ucrainean deasupra unui sat pe care l-a catalogat ca fiind în zona sudică, care este principalul obiectiv al contraofensivei.

"Vysokopillya. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi", a scris Timoșenko într-o postare pe Facebook peste o fotografie cu soldați fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Situată la nord de peninsula Crimeea, pe care Moscova a invadat-o și anexat-o în februarie și martie 2014, regiunea Herson a fost cucerită de forțele rusești la începutul actualului conflict.

Lysychansk a fost revendicată de separatiștii pro-ruși din regiunea Luhansk la începutul lunii iulie, în cadrul unei bătălii pentru zona Donbas din estul Ucrainei, care include și Siversk, unde se află mine de cărbune.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski