x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski îi cere premierului britanic Rishi Sunak arme cu rază mai lungă de acțiune

Zelenski îi cere premierului britanic Rishi Sunak arme cu rază mai lungă de acțiune

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   19:45
Zelenski îi cere premierului britanic Rishi Sunak arme cu rază mai lungă de acțiune
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a vorbit cu premierul britanic Rishi Sunak despre nevoia Ucrainei de arme cu rază de acțiune mai lungă, potrivit CNN.

Zelenski a declarat că, în timpul unei convorbiri telefonice cu Sunak, „am discutat despre cursul ostilităților, nevoile de apărare ale Ucrainei și continuarea cooperării pentru a extinde capacitățile Ucrainei pe câmpul de luptă, în special prin arme cu rază lungă de acțiune”.

Marea Britanie a furnizat Kievului rachete Storm Shadow, care au o rază de acțiune mai mare decât alte rachete furnizate de Occident.

El i-a mulțumit lui Sunak pentru organizarea Conferinței de redresare a Ucrainei de la Londra din această săptămână „și pentru rolul de lider al Regatului Unit în consolidarea sprijinului internațional pentru Ucraina”.

Marea Britanie și-a asumat un rol de lider în furnizarea de ajutor militar pentru Ucraina, dar Zelenski a făcut presiuni în mod repetat pentru sisteme de armament cu mai multe capacități, în timp ce se pregătea să lanseze o contraofensivă spre pozițiile rusești.

Referitor la viitorul summit NATO din Letonia, Zelenski a declarat: „Nu am avut nici un fel de discuții cu privire la acest subiect: Este important să oferim Ucrainei perspective concrete de aderare. Am discutat, de asemenea, despre măsurile de punere în aplicare a formulei de pace și de pregătire a garanțiilor de securitate pentru Ucraina”.

Zelenski a declarat că Rusia își intensifică producția de rachete fabricate cu componente occidentale și a subliniat necesitatea de a crește presiunea sancțiunilor în timpul convorbirii cu Sunak.

(sursa: Mediafax)

 

×