x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zone importante din Australia sunt lovite de inundații unice în 100 de ani

Zone importante din Australia sunt lovite de inundații unice în 100 de ani

21 Mar 2021   •   11:00
Zone importante din Australia sunt lovite de inundații unice în 100 de ani
Sursa foto: Hepta

Guvernul australian a declarat dezastru natural în zone mari din New South Wales (NSW), în timp ce ploi abundente lovesc statul și forțează mii de persoane să se evacueze, relatează CNN.

Inundațiile au început de joi, dar zone de pe coasta de est au intrat în criză sâmbătă, deoarece un baraj major s-a revărsat, provocând, alături de râurile ieșite din matcă, inundații fulgerătoare.

Zonele de dezastru natural se întind pe coasta centrală și nordică, de la Hunter Valley lângă Sydney până la portul Coff, a declarat duminică ministrul serviciilor de urgență al NSW, David Elliott.

Nu s-au raportat încă decese, dar, a avertizat Elliott, „ne apropiem din ce în ce mai aproape de inevitabilele pierderi”.

Unele familii au fost forțate să plece la miezul nopții, pe măsură ce râurile se ridicau la niveluri periculoase, iar alte 4.000 de persoane - în principal din regiunea Hawkesbury - ar putea fi nevoite să se evacueze duminică, a declarat premierul statului Gladys Berejiklian.

De joi, Serviciul de Urgență a răspuns la 7.000 de apeluri de asistență și a efectuat peste 750 de salvări. Mii de lucrători din serviciile de urgență și voluntari ajută rezidenții.

Fotografiile arată curți și casele pe jumătate sub apă și drumuri inundate până la genunchi. Autoritățile nu știu câte case sau construcții s-au pierdut, dar „daunele sunt substanțiale”, a spus Berejiklian.

Ploile abundente vor continua săptămâna viitoare, a declarat Biroul de Meteorologie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii australia