x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zuckerberg spune că administrația Biden a făcut presiuni asupra Meta pentru a cenzura COVID-19

Zuckerberg spune că administrația Biden a făcut presiuni asupra Meta pentru a cenzura COVID-19

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2024   •   20:30
Zuckerberg spune că administrația Biden a făcut presiuni asupra Meta pentru a cenzura COVID-19
Sursa foto: Hepta/Zuckerberg

Mark Zuckerberg a declarat că înalți funcționari din administrația Biden au făcut presiuni asupra companiei sale de social media pentru a cenzura conținutul COVID-19 în timpul pandemiei, adăugând că va riposta dacă acest lucru se va întâmpla din nou, scrie Reuters.

Într-o scrisoare datată 26 august, Zuckerberg a declarat comitetului judiciar al Camerei Reprezentanților a SUA că regretă că nu a vorbit mai devreme despre aceste presiuni, precum și despre unele decizii pe care proprietarul Facebook, Instagram și WhatsApp le-a luat cu privire la eliminarea anumitor conținuturi.

„În 2021, înalți funcționari din Administrația Biden, inclusiv de la Casa Albă, au exercitat presiuni repetate asupra echipelor noastre timp de luni de zile pentru a cenzura anumite conținuturi COVID-19, inclusiv umor și satiră, și au exprimat multă frustrare față de echipele noastre atunci când nu am fost de acord”, a scris Zuckerberg în scrisoare, care a fost postată de Comisia juridică pe pagina sa de Facebook.

„Cred că presiunea guvernului a fost greșită și regret că nu am fost mai deschiși în această privință”, a scris el. „Cred, de asemenea, că am făcut unele alegeri pe care, beneficiind de retrospectivă și de noi informații, nu le-am face astăzi”.

Casa Albă și Meta nu au răspuns solicitării de comentarii în afara orelor de lucru din SUA.

Scrisoarea a fost adresată lui Jim Jordan, președintele comisiei și un republican. În postarea sa de pe Facebook, comisia a numit scrisoarea o „mare victorie pentru libertatea de exprimare” și a spus că Zuckerberg a recunoscut că „Facebook i-a cenzurat pe americani”.

În scrisoare, Zuckerberg a mai spus că nu va face nicio contribuție pentru a sprijini infrastructura electorală în alegerile prezidențiale din acest an, astfel încât să „nu joace un rol într-un fel sau altul” în votul din noiembrie.

În timpul ultimelor alegeri, care au avut loc în 2020 în timpul pandemiei, miliardarul a contribuit cu 400 de milioane de dolari prin intermediul Chan Zuckerberg Initiative, compania sa filantropică pe care o are împreună cu soția sa, pentru a sprijini infrastructura electorală, o măsură care a atras critici și procese din partea unor grupuri care au declarat că măsura a fost partizană.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zuckerberg biden meta