x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ALERTĂ - Profesorul Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

ALERTĂ - Profesorul Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

26 Sep 2016   •   15:21
ALERTĂ - Profesorul Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare, a hotărât judecătoria Ilfov, relatează Antena 3

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), va fi eliberat condiționat.

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, luni, eliberarea condiţionată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) Gheorghe Mencinicopschi, după ce acesta a executat 2 ani şi o lună din cei 8 ani primiţi în dosarul privatizării frauduloase a ICA. 

În cei doi ani de detenţie petrecuţi la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate. 

De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus şi o cerere de graţiere, respinsă în februarie 2015 de preşedintele Klaus Iohannis. 

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare. 

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gheorghe mencinicopschi