x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Amenzi COLOSALE pentru hărţuire 

Amenzi COLOSALE pentru hărţuire 

17 Iul 2018   •   13:48
Amenzi COLOSALE pentru hărţuire 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, potrivit căreia sunt interzise actele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică, atât în public, cât şi în privat.

Concret, discriminarea pe bază de sex sau prin utilizarea de către angajator a unor practici care dezavantajează în relaţiile de muncă persoanele de un anumit sex, discriminarea femeilor gravide sau care alăptează, precum şi hărţuirea sexuală se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei.

„Sper ca aceste lucruri să se schimbe odată cu intrarea în vigoare a acestei legi. Românii sunt agresaţi şi umiliţi prin hărţuire, sub toate formele sale, inclusiv în şcoli şi universităţi, la locul de muncă, pe stradă, în transportul în comun şi în instituţii publice. Hărţuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi. Acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a declarat Oana Bîzgan, deputata care a iniţiat proiectul.

 

 

×
Subiecte în articol: amenzi hartuire