x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ana Birchall: Delegarea lui Bogdan Licu la şefia Parchetului General are temei legal

Ana Birchall: Delegarea lui Bogdan Licu la şefia Parchetului General are temei legal

06 Mai 2019   •   11:23
Ana Birchall: Delegarea lui Bogdan Licu la şefia Parchetului General are temei legal

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a precizat, luni, că delegarea lui Bogdan Licu la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are temei legal. 

Întrebată de jurnalişti dacă cere public CSM să aducă lămuriri privind modul în care a fost delegat Bogdan Licu în funcţia de interimar la PG, Birchall a răspuns: "Această delegare operată de Secţia specială din CSM are temei legal - Legea 303 cu modificările ulterioare, în speţă articolul 7 Ordonanţa 92 din 2018. Dar, pentru că văd că persistă această nelămurire, mi s-a părut normal ca instituţia care a operat această delegare, în speţă CSM, să vină şi să clarifice aceste aspecte. Chiar am vorbit cu doamna preşedintă a CSM (Lia Savonea - n.r.) şi am rugat-o dacă consideră oportun ca CSM să facă această precizare. Mi s-a spus că au fost făcute precizările necesare acum ceva vreme". 

Pe 19 aprilie, Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Decizia CSM a venit în condiţiile în care mandatul lui Augustin Lazăr expira pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ana Birchall bogdan licu