x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ana Dragu a vizitat camera de audiere a minorilor de la Judecătoria Timișoara: Locul copiilor nu e în sala de judecată !

Ana Dragu a vizitat camera de audiere a minorilor de la Judecătoria Timișoara: Locul copiilor nu e în sala de judecată !

23 Mai 2021   •   15:00
Ana Dragu a vizitat camera de audiere a minorilor de la Judecătoria Timișoara: Locul copiilor nu e în sala de judecată !

Copiii trebuie protejați astfel că locul lor nu este în sala de judecată, potrivit președintei Senatului, Anca Dragu. Aceasta a vzitat camera specializată pentru audierea minorilor de la Judecătoria Timişoara.

''Copiii sunt fragili, iar starea lor emoţională trebuie tratată cu multă empatie şi cu responsabilitate de către adulţi.
Am cunoscut astăzi oameni excepţionali, cu mult suflet. E vorba de judecătorii şi grefierii de la Judecătoria Timişoara care au amenajat din fonduri proprii Camera fluturilor, un spaţiu prietenos în care copiii audiaţi în procesele aflate pe rol să se simtă în siguranţă. Aici, săptămânal, 10-12 copii sunt audiaţi în procese de diverse speţe. Acest tip de abordare ar trebui să fie regulă, nu excepţie, în instanţele din România'', a scris aceasta, pe Facebook.

Aceasta a inițiat o propunere legislativ pentru ca minorii să poată fi audiaţi prin videoconferinţă, iar judecătorul sau completul de judecată să folosească înregistrarea ca probă.

''Şi, pentru că sunt mamă, îmi doresc să pot asigura protecţia acestor copii. Am lucrat la o iniţiativă legislativă de modificare a Codului de procedură penală care prevede ca toţi minorii să fie audiaţi obligatoriu prin videoconferinţă, iar judecătorul sau completul de judecată să folosească înregistrarea video ca probă. Locul copiilor nu e în sala de judecată!'', a precizat Ana Dragu.

 

×
Subiecte în articol: copii camera de audiere