x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ANAF va scoate la vânzare un teren și un hotel din Delta Dunării, care i-au aparținut lui Sorin Ovidiu Vîntu

ANAF va scoate la vânzare un teren și un hotel din Delta Dunării, care i-au aparținut lui Sorin Ovidiu Vîntu

01 Sep 2017   •   14:05
ANAF va scoate la vânzare un teren și un hotel din Delta Dunării, care i-au aparținut lui Sorin Ovidiu Vîntu

În 21 februarie, SOV  a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, în dosarul FNI. De asemenea, magistrații au dispus confiscarea a 13 milioane de dolari din conturile lui SOV. Decizia instanței este definitivă. 

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de spălare de bani și instigare la delapidare. Cercetările au vizat devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiţii şi Dezvoltare - BID şi Băncii Române de Scont.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au instituit sechestru asigurator asupra a peste optzeci de imobile  pentru recuperarea prejudiciului din dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de delapidare.

Printre acestea se numără şi proprietăţile atât de dragi lui SOV, cel din Delta Dunării, precum şi ambarcaţiunile de lux deţinute de acesta, prin intermediari. În vara acestui an printre oamenii de afaceri din Tulcea a circulat zvonul că Sorin Ovidiu Vîntu îşi vinde proprietăţile din Deltă, suma vehiculată pentru complexul Roşu fiind de 1,5 milioane de euro. Unele surse spun că, de fapt, omul de afaceri ar fi simţit pericolul şi ar fi dorit să-şi pună la adăpost proprietăţile.

Toate proprietăţile au fost obţinute prin intermediul unor firme controlate din umbră precum ATBAD, Blinker Turism, Deltarom, Conservil, modelul fiind simplu,după asocieri în participaţiune cu statul bazele turistice din deltă au fost falimentate şi apoi cumpărate pe bani puţini. Vîntu este, de altfel, şi deţinătorul celei  mai impresionante flote de nave rapide din deltă, printre acestea numărându-se câteva exemplare de şalupe rapide „Ranger” cu motoare de 300 de cai putere, preţul unei astfel de bijuterii ridicându-se la peste 60.000 de euro. De-a lungul timpului S.O.V. a ajuns să controleze câteva zone importante din Deltă, transformând totul într-un loc de joacă pe care îl păstrează doar pentru el. Digi Tv

×