x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Arad: Chirurg condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Arad: Chirurg condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

08 Apr 2016   •   09:27
Arad: Chirurg condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Sursa foto: Olaru Radian-alexandru/Getty Images/Hemera

Chirurgul Celus Ciobanu, medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, judecat pentru luare de mită, a fost condamnat joi de Tribunalul Arad la trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de trei ani.

Judecătorii Tribunalului Arad au decis că Celus Ciobanu trebuie să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Totodată, judecătorii au mai decis şi că medicul nu are voie să îşi exercite profesia timp de doi ani de la hotărârea definitivă de condamnare.

Sentinţa instanţei din Arad nu este definitivă. Celus Ciobanu a anunţat deja că va ataca decizia la Curtea de Apel Timişoara.

Medicul Celus Ciobanu (62 de ani) a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. de art. 289 alin. 1 C. pen., rap. la art. 6 din Legea 78/2000, după ce Direcţia Generală Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror, a organizat un flagrant.

Conform unui comunicat de presă al DGA din 17 iunie 2015, doi cetăţeni au formulat la data de 16 iunie denunţuri cu privire la practica unor medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale.

'În urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunţători şi făptuitorul Celus Ciobanu a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunţătorului să-i dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale, ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu', se arăta în sus-amintitul comunicat de presă al DGA.

Pentru a justifica cuantumul sumei de bani pretinse, medicul Celus Ciobanu i-a promis denunţătorului că îl va interna la SCJU Arad, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, urmând ca procedura de internare să se efectueze prin trecerea în înscrisurile întocmite cu această ocazie a unui diagnostic fictiv, care nu presupunea plata unor cheltuieli de spitalizare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mita