x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Euroins a rămas fără licență de funcționare! Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a deciziei ASF

Euroins a rămas fără licență de funcționare! Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a deciziei ASF

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   21:40
Euroins a rămas fără licență de funcționare! Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a deciziei ASF

Curtea de Apel București a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a deciziei ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat act de hotărârea pronunțată joi de Curtea de Apel București, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023.

Prin această decizie, Autoritatea a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

„Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată”, transmite ASF.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în 17 martie 2023, să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.

Conform dispozițiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, ASF este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: euroins cab asf