x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie In Costa Rica, Elenei Udrea i s-a recomandat odihna totala

In Costa Rica, Elenei Udrea i s-a recomandat odihna totala

28 Mar 2018   •   12:01
In Costa Rica, Elenei Udrea i s-a recomandat odihna totala

Elena Udrea nu s-a prezentat miercuri la judecarea dosarului "Gala Bute", unde fosta blonda de la Cotroceni a fost condamnata, in prima instanta, la sase ani inchisoare, iar avocaţii săi au anunţat la Instanţa supremă că un medic din Costa Rica i-a recomandat "odihnă absolută" fostului ministru.

 

Avocatul Alexandru Chiciu a depus trei înscrisuri medicale emise de un doctor din Costa Rica, în care recomandă "odihnă absolută" pentru fostul ministru. "Medicul dispune odihnă absolută pentru Elena Udrea. Clienta mea este în imposibilitate obiectivă de a se prezenta. Ea vrea să fie prezentă la audierea martorilor. Solicitarea apărării este de amânare a audierii martorilor la un termen viitor, când domnia sa se va prezenta la proces, dacă starea de sănătate îi va permite", a spus avocatul.

 

Judecătorii nu au fost de acord cu amânarea dosarului, iar procesul continuă cu audierea martorilor, printre care se află şi Sorin Munteanu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului. În februarie, Elena Udrea a anunţat că este însărcinată şi va avea gemeni. Ea se află în Costa Rica, acolo unde este şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja. AGERPRES

×