x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Suspect ce a primit 1.500 de euro pretinzând că are influență asupra unor medici, arestat

Suspect ce a primit 1.500 de euro pretinzând că are influență asupra unor medici, arestat

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   22:15
Suspect ce a primit 1.500 de euro pretinzând că are influență asupra unor medici, arestat

Un vâlcean în vârstă de 63 de ani, acuzat că a primit 1.500 de euro de la o persoană căreia i-a spus că o poate ajuta să își pensioneze tatăl, întrucât are influență asupra unor medici, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Direcția Generală Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, a prins în flagrant, luni, o persoană fără calitate specială, în vârstă de 63 de ani, imediat după ce a primit suma de 500 de euro pentru a-și trafica presupusa influență asupra unor cadre medicale.

Astfel, în perioada iunie 2023 - 24 iulie 2023, suspectul a pretins de la un denunțător suma de 1.500 de euro, în schimbul traficării influenței pe care a susținut că ar avea-o asupra unor cadre medicale, pentru a obține documente medicale, respectiv pentru a facilita și obține pensionarea pe caz de boală/invaliditate pentru tatăl denunțătorului, informează DGA.

Suma de bani pretinsă a fost primită în două tranșe, prima în valoare de 1.000 de euro, la începutul lunii iunie 2023, iar cea de-a doua, în valoare de 500 euro, în data de 24.07.2023, când a fost constatată infracțiunea flagrantă.

Denunțul a fost formulat pe 7 iulie la sediul SJA Vâlcea.

Suspectul a fost reținut luni pentru 24 d ore, iar marți, Tribunalul Vâlcea a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bărbat trafic influenta arestare