x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbatul care și-a omorât soția în Spitalul de Urgență Piatra Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare

Bărbatul care și-a omorât soția în Spitalul de Urgență Piatra Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare

09 Mar 2021   •   21:52
Bărbatul care și-a omorât soția în Spitalul de Urgență Piatra Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare

Dumitru Sebastian Patriche, bărbatul care pe 10 ianuarie 2020 şi-a înjunghiat mortal soţia în incinta SJU Piatra-Neamţ, a fost condamnat, marţi, la 24 de ani de închisoare. Femeia era directoare de îngrijiri în cadrul spitalului.

Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au mai stabilit că acesta trebuie să plătească daune morale de 375.000 de euro fiului său şi al victimei, 187.500 de euro mamei victimei şi câte 10.000 de lei daune materiale.

Totodată, SJU Piatra-Neamţ trebuie să achite, ca parte responsabilă civilmente, 125.000 de euro daune morale fiului şi 62.500 de euro daune morale mamei victimei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Directoarea de îngrijiri de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, Anca Daniela Patriche, a fost ucisă de soțul său, cu care era în plin proces de divorț. Femeia omorâtă avea 49 de ani și fusese promovată cu doar două zile înainte de a fi ucisă.

Bărbatul de 50 de ani a venit în vizită la spital și, după o serie de discuții în contradictoriu, și-a înjunghiat soția. A venit cu cuțitul de acasă și a înjunghiat-o de nenumărate ori, una dintre lovituri fiind în gât. Acesta a fost văzut ieșind cu cuțitul în mână din cabinet.

Colegii au încercat să-i acorde primul ajutor, dar nu a mai putut fi salvată și doar au constatat decesul.

Victima era asistent-șef al Secției de Chirurgie și promovase examenul pentru funcția de director de îngrijiri cu doar câteva zile în urmă.

Criminalul a stat cu victima în cabinet ca să se asigure că nu va supraviețui hemoragiei

Surse medicale au declarat la acel moment că victima avea răni multiple în zona feței, gâtului și în zona spatelui.

 

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: condamnare piatra neamt