x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bogdan Licu: nu s-a pus problema preluării dosarului privind îmbolnăvirile copiilor din Argeş

Bogdan Licu: nu s-a pus problema preluării dosarului privind îmbolnăvirile copiilor din Argeş

16 Feb 2016   •   13:38
Bogdan Licu: nu s-a pus problema preluării dosarului privind îmbolnăvirile copiilor din Argeş

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, marţi, că nu s-a pus problema preluării dosarului privind îmbolnăvirile copiilor din Argeş la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

"Momentan, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi monitorizăm în fiecare zi, discutăm despre acest dosar. Nu s-a pus problema să preluăm cauza la Bucureşti. (...) Deocamdată aşteptăm să vedem ce fac domnii doctori, să găsească o explicaţie a acestui fenomen", a spus Bogdan Licu, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morţii unei fetiţe în vârstă de un an din oraşul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic. Procurorii s-au sesizat din oficiu şi au început cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

După doar o zi, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

"Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menţionate anterior, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni", se preciza într-un comunicat al PÎCCJ. AGERPRES

×