x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Noi detalii despre filiera Monaco a generalilor SRI. Rolul lui Bogdan Neidoni în afacerile lui Florian Coldea

Noi detalii despre filiera Monaco a generalilor SRI. Rolul lui Bogdan Neidoni în afacerile lui Florian Coldea

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   15:00
Noi detalii despre filiera Monaco a generalilor SRI. Rolul lui Bogdan Neidoni în afacerile lui Florian Coldea
Sursa foto: Lucian Alecu

Noi detalii exclusive despre Bogdan Neidoni, cunoscut în lumea de afaceri ca paravan al lui Florian Coldea. Modul în care filiera Monaco riscă să o tragă pe Kovesi la apă.

Cu o șapcă pe cap, nervos şi agitat, Bogdan Neidoni, prietenul lui Florian Coldea, cunoscut în lumea afacerilor ca paravan al acestuia, a ținut să lămureasca ieri în faţa DNA un singur lucru: casa din Monaco nu e a lui Florian Coldea.

"Casa aceea este proprietatea mea şi a familiei mele şi vă rog frumos să nu mai spuneți asta la televizor", a spus Bogdan Neidoni la ieşirea de la DNA.

Imagini cu proprietatea au fost prezentate de curând de jurnalistul Liviu Alexa. Despre vila din Monaco a vorbit însă prima dată Marian Vanghelie, atenție în 2018. De ce e important? Pentru că la vremea respectivă Bogdan Neidoni era la foarte mică distanţă de declarațiile de avere pe care le depusese ca funcționar al statului român.

Din 2010 până în 2017 acesta a fost director general adjunct al Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine (CRPCIS), o instituție subordonată guvernului Emil Boc, apoi director adjunct al Teletrans, director plin din 2015 și membru în Consiliul de Administrație. Oricât de speciale ar fi veniturile în aceste funcții la stat, nu pot justifica statutul de milionar. Ori parcurgerea declarațiilor de avere arată că Bogdan Neidoni nu avea nici proprietăți de milionar, nici conturi bogate, nici afaceri din care să obțină profituri imense.

Nu tu terenuri, nu tu colecții de ceasuri, nu tu mașini scumpe. Doar veniturile de la stat. În aceeași perioadă şi Victor Ponta făcea un gest prietenos către fratele lui Neidoni, Cristian, pe care îl trimite consul onorific în Liechtenstein.

Întorcându-ne la umbra lui Coldea din Monaco acesta declară autorităților franceze o adresă într-o mică perlă a Rivierei, cu vedere bună a Mediteranei: Roquebrune Cap Martin.

La adresa respectiva, o clădire de birouri, figurează mai multe agenții imobiliare. De altfel, Bogdan Neidoni se declara ca activând în domeniul închirierii de locuinte, însă, atenție, doar din 2023. Şi mai important, fără venituri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: Antena3/CNN

 

×
Subiecte în articol: bogdan neidoni florian coldea