x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei persoane, reținute în cazul decontărilor false ale unor cabinete medicale din Mureș

Trei persoane, reținute în cazul decontărilor false ale unor cabinete medicale din Mureș

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   19:30
Trei persoane, reținute în cazul decontărilor false ale unor cabinete medicale din Mureș

Două femei și un bărbat au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, în cazul decontărilor false de către reprezentanții a două cabinete medicale din județul Mureș.

Urmare a celor 6 percheziții făcute de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș într-un dosar penal de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, două femei, de 42 și 65 de ani, din Sângeorgiu de Pădure și Sovata, și un bărbat, de 67 de ani, din Sovata, au fost reținuți pentru 24 de ore, a anunțat miercuri IPJ Mureș.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de interes, fiind totodată instituită măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

„În perioada 1 septembrie 2019 - 31 decembrie 2022, reprezentanții a două cabinete medicale din Mureș ar fi înregistrat fictiv servicii medicale, pe care le-ar fi transmis, ulterior, unei instituției publice de asigurări de sănătate, din Mureș, în vederea decontării contravalorii sumei pentru prestarea acestora”, arată polițiștii.

Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cabinete medicale decontari