x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie BREAKING NEWS Procurorul Călin Nistor, propus la conducerea DNA

BREAKING NEWS Procurorul Călin Nistor, propus la conducerea DNA

08 Ian 2019   •   12:30
BREAKING NEWS Procurorul Călin Nistor, propus la conducerea DNA
Sursa foto: Captură Antena 3

Procurorul Călin NIstor a fost propus astăzi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce fosta şefă interimară a instituţiei, Anca Jurma, a decis să renunţe la mandat. Procurorul general Augustin Lazăr a avut de ales între procurorii Călin Nistor şi Marius Iacob şi s-a oprit la primul. Decizia a fost luată la şedinţa de urgenţă a CSM care a început astăzi dimineaţă la ora 11. 

Călin Nistor este unul din procurorii cu cea mai mare vechime din DNA, structura centrală, a instrumentat dosare importante, nu face parte din echipa cu care Laura Codruța Kovesi a condus DNA, în ciuda funcției de procuror-adjunct. În ultimii ani, Călin Nistor s-a opus măsurilor luate de către Laura Codruța Kovesi și a refuzat să dea curs comenzilor primite. 

De altfel, Laura Codruța Kovesi a cerut și anchetarea sa alături de Mihaiela Iorga Moraru, procuroare pe care Călin Nistor a sprijinit-o. 

În 2013, presa scria despre Călin Nistor cum a anchetat 45 de dosare de corupție în 7 ani, fără nicio achitare. Atunci, Daniel Morar îl nominalizase pentru conducerea DNA. 

Recent, Călin Nistor vorbea despre achitările din instanță. În august 2018, când a fost stabilit un grup de lucru în DNA, în contextul achitărilor pe bandă rulantă, Călin Nistor spunea că ”Pentru procurori, cel mai mare rebut profesional este o achitare. Când trimiţi în judecată o persoană, trebuie să te asiguri că ai toate probele care să justifice legalitatea şi temeinicia trimiterii în judecată. Achitările pot fi clasificate pe două categorii: imputabile pentru procuror, care sunt cele mai grave şi neimputabile (...).”

Călin Nistor are o vechime de 23 de ani în magistratură. Din 2006, se află în DNA.

Sursa:Antena 3

×
Subiecte în articol: calin nistor dna