x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan nu vrea să se mai întoarcă în România

Camelia Bogdan nu vrea să se mai întoarcă în România

22 Dec 2021   •   13:35
Camelia Bogdan nu vrea să se mai întoarcă în România

Viitorul Cameliei Bogdan, judecătorul exclus de două ori din magistratură, nu mai este în România. Cel puțin așa indică cel mai recent demers al său. Grupul de Investigații Politice (GIP) arată că judecătoarea Bogdan își dorește un post în cadrul Fondului Monetar Internațional, în Statele Unite.

Anul trecut, Camelia Bogdan și-a lichidat toate conturile bancare din România.

„Camelia Bogdan vrea să plece definitiv din țară. O veste bună pentru justiția din România: Camelia Bogdan pare să fi renunțat definitiv la speranțele de a reveni în magistratură. Bogdan încearcă să obțină un post de consilier juridic în Statele Unite, în cadrul FMI.

Aflată de mai mulți ani în Statele Unite, unde e susținută financiar de mai mulți sponsori, între care și omul de afaceri Nicolae Rațiu, Camelia Bogdan și-a lichidat în 2020 conturile pe care le avea în România. Potrivit propriilor declarații, Bogdan încearcă în prezent să se angajeze în Statele Unite, pe un post de consilier general adjunct (bine plătit, de altfel), în cadrul Departamentului Juridic al FMI.

După respingerea de către CEDO a acțiunii prin care Camelia Bogdan a contestat prima sancțiune disciplinară, cea primită în 2017 pentru că s-a aflat în incompatibilitate când a judecat dosarul ICA, judecătoarea suspendată pare să fi înțeles că nu mai are cum să scape de excluderea din magistratură. De altfel, ea însăși blochează, de mai mulți ani, procesul în care a contestat la Înalta Curte cea de a doua decizie de excludere din magistratură luată de CSM împotriva sa în 2018”, scrie GIP pe Facebook.

Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură, prima dată pentru incompatibilitate, iar a doua oară pentru o abatere disciplinară.

×
Subiecte în articol: camelia bogdan