x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan pierde și procesele cu Parchetul General și CSM

Camelia Bogdan pierde și procesele cu Parchetul General și CSM

18 Noi 2021   •   16:02
Camelia Bogdan pierde și procesele cu Parchetul General și CSM

Încă două dintre procesele deschide de Camelia Bogdan, cu Parchetul General, respectiv CSM, au fost pierdute de judecătorul suspendat din magistratură la Înalta Curte. Deciziile sunt definitive.

În primul dintre cele două procese, Camelia Bogdan dăduse în judecată Parchetul General, pentru că nu fusese numită expert într-un proiect pentru instruirea procurorilor.

„În 2017, la puțin timp după ce fusese sancționată de CSM cu excluderea din magistratură pentru că se aflase în incompatibilitate când a judecat dosarul ICA, judecătoarea Bogdan a solicitat să fie numită expert într-un program de instruire a procurorilor DIICOT organizat de Parchetul General. Cum pentru programul respectiv erau necesari doi experți, iar Camelia Bogdan a fost singura înscrisă, Parchetul a decis anularea procedurii de selecție. Supărată că nu îi mai poate instrui pe procurorii DIICOT, Camelia Bogdan a dat în judecată Parchetul General”, explică Grupul de Investigații Politice.

În primă instanță, cererea Cameliei Bogdan a fost respinsă ca nefondată de Curtea de Apel Constanța, iar recursul a fost pierdut de Camelia Bogdan la Înalta Curte, pe 10 noiembrie.

Tot în noiembrie, în data de 4, Înalta Curte a casat sentința Curții de Apel București și a trimis cauza spre rejudecare, în acțiunea Cameliei Bogdan care solicitase anularea unor acte ale CSM referitoare la compunerea completelor de cinci judecători.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 4 noiembrie 2021 să admită recursul declarat de CSM împotriva unei hotărâri a Curții de Apel București. Printr-o decizie foarte controversată, care viza constituirea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte, Curtea de Apel București admisese în octombrie 2019 o solicitare a Cameliei Bogdan de anulare a unor acte ale CSM referitoare la compunerea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte. (Scopul Cameliei Bogdan era să conteste legalitatea deciziilor Înaltei Curți prin care a fost sancționată disciplinar). CSM a făcut recurs împotriva deciziei Curții de Apel București. În 4 noiembrie 2021, Înalta Curte a admis recursul CSM, a casat sentința prin care fusese admisă cererea Cameliei Bogdan și a retrimis cauza spre judecare la Curtea de Apel București”, mai arată GIP.

×
Subiecte în articol: camelia bogdan