x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei „agricultori” au cultivat canabis într-o seră amplasată în mijlocul unui lan de porumb

Trei „agricultori” au cultivat canabis într-o seră amplasată în mijlocul unui lan de porumb

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2023   •   20:02
Trei „agricultori” au cultivat canabis într-o seră amplasată în mijlocul unui lan de porumb

DIICOT a reținut, luni, trei inculpați pentru trafic și deținere de droguri de risc. Unul dintre ei a înființat două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinței, iar cea de-a doua pe un teren agricol. Polițiștii au găsit sute de plante canabis, în greutate de peste o tonă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus luni reținerea a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

„Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, un inculpat a înființat și întreținut, în scopul comercializării două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinței, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietății, disimulată într-o cultură de porumb. Ceilalți doi inculpați, având cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, au recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-au depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinși în flagrant la data de 01.10.2023 de polițiști SCCO Neamț și jandarmi în timp transportau o parte din plantele depozitate. Pentru a-și asigura scăparea , unul dintre inculpați a fugit reușindu-se prinderea sa după efectuarea somației și executarea mai multe focuri de armă în plan vertical”, anunță DIICOT.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 246 plante canabis, în greutate de peste o tonă (1.200 kilograme) de pe terenul agricol și 59 de kilograme canabis provenit din cultura dezvoltată în seră.

Din imobilul abandonat, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 18,5 kilograme canabis.

Luni seara urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au fost realizate împreună cu polițiștii SCCO Neamț, cu sprijinul IPJ Neamț – Serviciul Acțiuni Speciale și jandarmilor din cadrul IJJ Neamț.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: canabis culturi neamţ