x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Carmen Dan: 79 de persoane, conduse la secţiile de Poliţie în urma confruntărilor din Piaţa Victoriei

Carmen Dan: 79 de persoane, conduse la secţiile de Poliţie în urma confruntărilor din Piaţa Victoriei

02 Feb 2017   •   13:38
Carmen Dan: 79 de persoane, conduse la secţiile de Poliţie în urma confruntărilor din Piaţa Victoriei

Un număr de 79 de persoane au fost conduse la secţiile de Poliţie, în urma confruntărilor din Piaţa Victoriei din seara zilei de 1 februarie, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar într-un caz pentru deţinere de droguri de mare risc, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a precizat că au fost aplicate şi cinci sancţiuni contravenţionale.


Potrivit ministrului, opt jandarmi au fost răniţi, dintre care trei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic, pentru evaluare medicală de specialitate.

Totodată, patru protestatari au fost răniţi, doi fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, însă nicio persoană nu a rămas internată.

"Cercetările sunt continuate de o echipă formată din 50 de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Persoane au mai fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea normelor legale, iar trei sunt membri ai galeriilor de fotbal", a precizat Dan.

Cât priveşte schimbul de date operativ dintre SRI şi MAI, Dan a susţinut că nu a primit informări cu privire la eventuale intenţii de provocare.

"Aseară, între orele 19,43 şi 22,55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ştefu şi şeful Poliţiei Bogdan Despescu au primit mesaje SMS din partea unui ofiţer din cadrul SRI, în care se face referire exclusiv la posibila prezenţă la protest a anumitor persoane, activişti care participă constant la activităţi de acest gen, precum şi prezenţa unor membri ai galeriilor la modul general", a afirmat Dan.

Potrivit ministrului, datele primite prin SMS nu semnalau riscuri în ceea ce priveşte tulburarea ordinii publice, intenţia de a denatura caracterul manifestaţiei, respectiv dacă persoanele în cauză urmau să desfăşoare acte de violenţă şi nici dacă aveau asupra lor mijloace pe care să le utilizeze în acest scop.

Sursa: AGERPRES

×