x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cazul Caracal zguduie DIICOT: Procurorii vor să afle cum a ajuns rechizitoriul dosarului în presă

Cazul Caracal zguduie DIICOT: Procurorii vor să afle cum a ajuns rechizitoriul dosarului în presă

29 Ian 2020   •   16:13
Cazul Caracal zguduie DIICOT: Procurorii vor să afle cum a ajuns rechizitoriul dosarului în presă

Reprezentanţii DIICOT au precizat miercuri, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la modul în care rechizitoriul în dosarul "Caracal" a fost difuzat către mass-media, că documentul nu a fost transmis jurnaliştilor de către personalul instituţiei.

"La data de 27.01.2020, procurorul şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a dispus măsuri de verificare cu privire la modul în care actul de sesizare a instanţei în dosarul 'Caracal' a fost comunicat în cadrul Direcţiei şi cu privire privire la posibilitatea ca acesta să fi fost transmis de către personalul instituţiei reprezentanţilor mass-media sau altor persoane. În urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente care să conducă la concluzia că actul de sesizare a instanţei ar fi fost comunicat de către personalul direcţiei"

Conform aceleiaşi surse, au fost efectuate demersuri către conducerea Tribunalului Olt, unde a fost înaintat rechizitoriul la data de 15 ianuarie, pentru a dispune verificări cu privire la modul în care a fost transmis actul de sesizare "cu nerespectarea dispoziţiilor Legii 544/2001 şi a Ghidului de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media".

Procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat, pe 15 ianuarie, rechizitoriul întocmit de DIICOT în dosarul "Caracal".

Conform Parchetului General, prin rechizitoriul confirmat de procurorul general, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru săvârşirea a opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni.

De asemenea, complicele lui Dincă, Ştefan Risipiceanu, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

După confirmarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Olt.

www.agerpres.ro

×