x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cel mai feroce criminal din România va fi în libertate. "Călăul de boschetari" a omorât 11 oameni

Cel mai feroce criminal din România va fi în libertate. "Călăul de boschetari" a omorât 11 oameni

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2024   •   12:30
Cel mai feroce criminal din România va fi în libertate. "Călăul de boschetari" a omorât 11 oameni

Cel mai feroce criminal din România iese astăzi din închisoare, după 25 de ani.

Grigore Bota, supranumit "călăul de boschetari", a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a omorât 11 oameni ai străzii.

Acesta a fost prins după ce bărbatul care avea să devină cea de-a 12-a victimă a reușit să scape şi a alertat autoritățile. Ulterior, judecătorii au acceptat schimbarea pedepsei la 25 de ani de închisoare, astfel că Bota va redeveni liber în cursul zilei de astăzi.

Grigore Bota este maramureșeanul considerat cel mai prolific criminal în serie din România postdecembristă. Cunoscut ca "Brancardierul morții" sau "Ucigașul de boschetari", Bota ar fi ucis 11 bărbați în perioada aprilie - august 2000. El a aruncat cadavrele fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar.

Bărbatul a recunoscut 3 dintre crimele comise iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a 7 dintre ele. Pentru celelalte 4 nu s-a putut dovedi deși modul de operare era identic: își lovea victimele în cap cu bolovani, după ce, în prealabil, întreținerea raporturi sexuale cu ei.

Toate victimele sale erau oameni ai străzii și acceptau relații sexuale cu el pentru o sticlă cu alcool, transmite Antena3 CNN.

×