x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cererea DNA de percheziții informatice în cazul lui Adrian Miuțescu, în procedură parlamentară

Cererea DNA de percheziții informatice în cazul lui Adrian Miuțescu, în procedură parlamentară

24 Noi 2021   •   20:30
Cererea DNA de percheziții informatice în cazul lui Adrian Miuțescu, în procedură parlamentară

Comisia juridică a Camerei Deputaților are la dispoziție trei zile să întocmească raport pe cererea DNA pentru acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în cazul președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, iar plenul va vota în maximum cinci zile.

Comisia juridică a Camerei Deputaților are termen raport trei zile, referitor la scrisoarea ministrului Justiției cu privire la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de încuviințare a percheziției pentru Adrian Gheorghe Miuțescu, a decis, miercuri seara, Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Termenul pentru întrunirea plenului, după întocmirea raportului, este de cinci zile.

Adrian Miuțescu este așteptat joi la comisie pentru exercitarea dreptului la apărare.

DNA a solicitat Camerei Deputaților acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în cazul președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, urmărit penal pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în poziții-cheie la ANPC și la Poșta Română.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Adrian Miuţescu, președinte al Organizației Județene PNL Argeș și deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„În perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Miuțescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești”, anunța DNA.

Intervenții ar fi fost făcute și la alte instituții, au transmis procurorii.

„În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția menționată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean. În perioada iulie – august 2021, suspectul Tofan Gelu și Mitrofan Cristian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcțiile ocupate in partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Școlar Argeș, în scopul menținerii unei anumite persoane în funcția de inspector școlar sau în scopul numirii aceleiași persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid”, au adăugat reprezentanții DNA.

(sursa: Mediafax)

×