x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Omul de afaceri Cezar Verziu, reținut pentru că ar fi cerut mită 70.000 de euro

Omul de afaceri Cezar Verziu, reținut pentru că ar fi cerut mită 70.000 de euro

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2024   •   20:26
Omul de afaceri Cezar Verziu, reținut pentru că ar fi cerut mită 70.000 de euro

Omul de afaceri Cezar Verziu a fost reținut, miercuri, pentru că ar fi cerut mită 70.000 de euro pentru a convinge persoane din conducerea Autorității Aeronautice Civile Române să dea un aviz.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a unui inculpat, persoană fizică, pentru trafic de influență în formă continuată.

Conform ordonanței procurorilor, în iunie 2023, omul de afaceri ar fi pretins de la un alt om de afaceri 33.500 euro (1.000 euro/metru de înălțime, începând de la înălțimea de 46 m, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălțimea de 79,50 m), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) și că-i va determina pe aceștia să emită rapid un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar în București.

Ulterior, pretențiile acestuia ar fi crescut, astfel că, în perioada 1 - 3 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeași persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit în data de 3 iulie 2024, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

„Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 04 iulie 2024 inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, informează DNA.

Surse din cadrul anchetatorilor declară că este vorba despre omul de afaceri Cezar Verziu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cezar verziu retinere