x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cioloș: Avocata interlopilor să fie retrasă de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților

Cioloș: Avocata interlopilor să fie retrasă de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților

26 Noi 2021   •   18:17
Cioloș: Avocata interlopilor să fie retrasă de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților”, este solicitarea președintelui USR, Dacian Cioloș, adresată liderilor PSD și PNL.

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților”, scrie pe Facebook Dacian Cioloș.

El spune că alegerea făcută de PNL și PSD este „un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale”.

„În plus, noua președintă girată de PNL și PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean și suveranist condus de Sebastian Ghiță, un personaj care încă fuge de justiție. Domnilor Cîțu și Ciolacu, sper că înțelegeți că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției, împotriva recomandărilor UE, și că vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România”, conchide Cioloș.

Deputatul PSD Laura Vicol, avocata Alinei Bica și a mai multor personaje controversate, este noul președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. El îl înlocuiește pe Mihai Badea, de la USR, care a fost schimbat din funcție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos