x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Aplaudacul clientului Papici de la Guvern

Aplaudacul clientului Papici de la Guvern

de Dan Constantin    |    03 Mar 2016   •   16:20
Aplaudacul clientului Papici de la Guvern

Procurorul Lucian Papici, vedeta DNA până de curând, s-a mutat la Timișoara. S-a întors în septembrie 2015 de unde a plecat, forțat de împrejurări.

Pare o ironie, dar Papici Lucian, anchetatorul dur care-și strivea victimele care-i picau în mână, era un bărbat care apela la prostituate și, rușine, nici nu plătea plăcerea.

Jegos obicei dezvăluit de una dintre fetele care l-au servit pe ,,DOMNU' LUCI” în barul verișorului Sorin Matei. Rușine și mai mare pentru că fetele neplătite fuseseră chiar colege la bară cu nevasta procurorului anticoruptibil.

Juridic, ar fi un caz de foloase necuvenite. Sunt câteva alte probleme care au stat pe capul lui Papici Lucian, pe care le vor descâlci foștii colegi de la București.

Mi-e teamă să mă gândesc în ce lumină vor fi privite marile succesuri ale procurorului șef de secție dacă va ieși gunoiul de sub preș! Trofeul Calității, Referendumul, Examenul de la INM, Șantajul, Costiniu-Voicu. Cum vor fi reevaluate contribuția lui la bilanțurile mereu în creștere ale DNA, insistența Codruței Kovesi de a-l păstra în funcție?

Specialitatea lui devenise acuzarea magistraților de vârf - Gabriela Ghiță, procuror general adjunct, judecătorii Bârsan, Maria David, Anton Pandrea, Corina Corbu de la ÎCCJ, nedispuși la colaboraționism. Dosare cu rateuri în instanță, dar adulate de aplaudaci.

Cartea lui Cristian Ghinea - ,,Eu votez DNA!” - îi consacră o odă fluviu. O ciorbă lungă din care reținem dușmănia viscerală față de Jurnalul Național și Antena 3, scoasă din grila lu' Domnu' Luci. În volum este organic integrat și interviul cu alt penal - Horia Georgescu, arestat în dosarul ANRP.

Sunt desigur cărți scrise în pușcărie neștiințifice, dar și cărți scrise în libertate se dovedesc rușinoase. Autorul, copleșit de Luci, Ghinea Cristian, este acum consilier de stat al premierului Cioloș. 

×
Subiecte în articol: lucian papici