x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Comisar de poliţie condamnat pentru luare de mită

Comisar de poliţie condamnat pentru luare de mită

09 Iul 2018   •   14:51
Comisar de poliţie condamnat pentru luare de mită

Comisarul de poliţie Adrian Bota, condamnat vineri definitiv pentru luare de mită, a fost prins de poliţia de frontieră în judeţul Satu Mare.
"În data de 07 iulie a.c., în jurul orei 14,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, un bărbat care a oprit la controlul de frontieră. În momentul în care i-au fost solicitate documentele de călătorie pentru verificări, şoferul a accelerat, încercând să evite efectuarea formalităţilor de frontieră. Imediat, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui şi l-au reţinut în municipiul Satu Mare. Bărbatul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, iar în urma verificărilor s-a constatat că se numeşte Adrian B., în vârstă de 43 de ani şi este domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. De asemenea, s-a mai constatat că pe numele lui, Tribunalul Satu Mare a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la trei ani şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată", precizează sursa citată. 

Poliţistul este cercetat pentru intrare în ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat. El a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale. 

Comisarul de poliţie Adrian Bota a fost condamnat, vineri, 6 iulie, de către Curtea de Apel Oradea la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit portalului instanţelor de judecată, sentinţa este definitivă. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2006 - 2008, Bota a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri totalizând 180.000 de euro. Acestea constau în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată şi alte bunuri mobile, precum obiecte de mobilier sau plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte etc. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Adrian Bota condamnat