x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Condamnare la închisoare record pentru Constantin Zapan, bărbatul care a răpit două copile, în Brașov

Condamnare la închisoare record pentru Constantin Zapan, bărbatul care a răpit două copile, în Brașov

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   21:00
Condamnare la închisoare record pentru Constantin Zapan, bărbatul care a răpit două copile, în Brașov

Constantin Zapan, bărbatul care a răpit și violat două copile din Brașov, a fost condamnat definitiv la 35 de ani de închisoare.Individul va executa însă, numai 30 de ani de detenție, pentru simplu fapt că aceasta este pedeapsa maximă prevăzută în legislația din România.

Instanța de judecată a mai hotărât ca bărbatul să plătească daune morale de două milioane de lei, câte un milion de lei pentru fiecare victimă, scrie Antena3CNN

Mai mult decât atât, mașina pe care individul o deținea a fost confiscată de autorități.

Reamintim că bărbatul de 42 de ani, care a răpit două fetiţe din Braşov, se afla pe lista agresorilor sexuali din România. El a fost condamnat la închisoare, în urmă cu câţiva ani, pentru viol.

La audieri, Constantin Zapan a povestit anchetatorilor, potrivit unor surse, că a întreţinut relaţii cu ambele fetiţe, în maşină, de mai multe ori pe parcursul nopţii.

Cele două surori, Gabriela (12 ani) şi Elena (10 ani), au fost luate de acasă, pe data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, din localitatea Vama Buzăului din judeţul Braşov.

Cele două fetiţe au plecat de acasă împreună cu Constantin Zapan (42 de ani), prieten cu iubitul mamei fetiţelor, care i-a cerut voie femeii să le ia pe fete la el acasă, acolo unde uma să facă un grătar.

Femeia a fost de acord, cu condiţia să le aducă pe fete înapoi, la ora 21.00, lucru care nu s-a întâmplat. Mama copilelor a mers la Poliţie, dimineaţă, şi a povestit tot ce s-a întâmplat, iar poliţiştii au activat sistemul Alertă Răpire Copil.

 

×
Subiecte în articol: Constantin Zapan răpitor brasov