x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Control la serviciul de ambulanță privată Puls, după decesul fotbalistului Patrick Ekeng

Control la serviciul de ambulanță privată Puls, după decesul fotbalistului Patrick Ekeng

07 Mai 2016   •   17:40
Control la serviciul de ambulanță privată Puls, după decesul fotbalistului Patrick Ekeng

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, a început sâmbătă un control la o societate comercială care asigură servicii de ambulanţă private Puls, informează un comunicat al MAI.

Conform sursei citate, personalul din cadrul Serviciului Inspecţie al DSU, doi medici cu experienţă în medicina de urgenţă şi personal desemnat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti vor verifica mai multe aspecte, printre care: ambulanţele serviciului de ambulanţă privat şi dotarea acestora, precum şi respectarea normativelor în vigoare; respectarea legislaţiei privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transport sanitar în regim privat; schema de personal şi a calificărilor acestora, precum şi a documentelor care atestă formarea continuă a angajaţilor care lucrează pe ambulanţe; documentele întocmite în urma intervenţiilor la cazurile de urgenţă şi de consultaţii la domiciliu, inclusiv cele care se fac în baza protocolului cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi în baza contractului cu Casa de Asigurări.

"La finalul controlului, în funcţie de aspectele constatate vor fi luate măsurile legale care se impun, iar concluziile vor fi făcute public", se arată în comunicat.

Sâmbătă, ofiţeri de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au deschis o anchetă în cazul morţii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, după cum au precizat surse judiciare.

Fotbalistul a murit vineri seară, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre echipele Dinamo Bucureşti şi FC Viitorul Constanţa.

În acest caz au apărut contradicţii legate de condiţiile în care a survenit decesul, suporteri dinamovişti susţinând că ambulanţa a intervenit cu întârziere.

Potrivit medicului Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în cazul morţii fotbalistului cauzele pot fi multiple. "A fost adus la noi cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare din câte ştim, în stop cardio-respirator, la camera de gardă. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute. Aceste manevre au rămas, din păcate, fără rezultat. Pacientul a decedat. Nu este prima dată când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport, cauzele pot fi multiple şi ele vor fi relevate de examenul necropsic ce se va efectua ulterior", a afirmat medicul Pandrea.

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme. AGERPRES

×