x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2024   •   21:46
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto: Cornel Dinicu

Magistraţii de la Judecătoria Ploieşti au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Decizia vine după ce Dinicu a fost reţinut, iar procurorii au decis să propună instanţei arestarea sa pentru infracţiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În cazul celor doi asociaţi ai lui Cornel Dinicu, judecătorii au decis arestul la domiciliu. Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă şi poate fi atacată.

Anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova anunțase că procurorul de caz a formulat față de un administrator statutar și doi administratori în fapt ai societății comerciale propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele trei persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de , desfășurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, județul Prahova”, arată procurorii.

Aceștia susțin că construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, procurorii precizează că unitatea turistică a funcționat fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

„Situația expusă anterior a creat premisele izbucnirii și propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:45, a unui incendiu ce a condus la distrugerea imobilului și la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind , în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni”, mai spun procurorii.

×
Subiecte în articol: ferma dacilor cornel dinicu