x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Costel Alexe, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Costel Alexe, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

18 Feb 2022   •   13:26
Costel Alexe, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală a președintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe pentru abuz în serviciu în formă continuată.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi doi angajaţi ai CJ Iaşi, respectiv șeful Serviciului resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, și un consilier, detașat ca manager interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Costel Alexe este acuzat că a numit în funcție un manager, deși acesta nu îndeplinea condițiile legale. 

Există suspiciunea rezonabilă că la data de 11.11.2020, Alexe a dispus detașarea consilierului, deși ar fi avut cunoștință de faptul că numirea nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere. Ulterior, pe 10.03.2021 și pe 07.07.2021, el ar fi dispus prelungirea detașării în aceeași funcție de conducere.

Prejudiciul estimat bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași se ridică la 86.153 lei.

„Vă mărturisesc sincer că sunt surprins de această calitate, având în vedere că, de la începutul anchetei și până acum, nu mi-au fost solicitate depoziții și nu există vreo implicare oneroasă a mea în acest dosar. Concursul pentru ocuparea posturilor vacante s-a desfășurat în conformitate cu legislația în vigoare, primind toate avizele de legalitate și urmând întocmai etapele prevăzute de normativ. Hotărârea privind organizarea concursului de proiecte de management la Școala Populară de Arte ,,Titel Popovici” a trecut prin plenul Consiliului Județean și a primit votul consilierilor județeni, exact așa cum prevede legea”, a scris acesta, pe Facebook.

Costel Alexe a fost președintele PNL Iași până în 2021, când a fost pus sub control judiciar de DNA. El a fost acuzat anul trecut și pentru că ar fi luat mită 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, în vremea când a fost ministrul Mediului, pentru acordarea de certificate de gaze cu efect de seră unei fabrici. 

×
Subiecte în articol: dna costel alexe