x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Crainicul TVR din timpul revoluției, pus sub învinuire pentru difuzarea de știri false

Crainicul TVR din timpul revoluției, pus sub învinuire pentru difuzarea de știri false

18 Apr 2018   •   15:06
Crainicul TVR din timpul revoluției, pus sub învinuire pentru difuzarea de știri false

Teodor Brateș, jurnalist la Televiziunea Română, primul crainic al Revoluției, a fost pus sub învinuire de către procurorii Parchetului General, din probatoriu reieșind că acesta a fost "principalul factor de diseminare a știrilor false" și care a instalat "psihoza teroristă" în rândul populației.

"Suspectul Brateș Teodor - adjunct al redactorului șef al Redacției ”Actualități” din TVR - a fost principalul factor de diseminare a știrilor false, cu caracter diversionist, în acest fel contribuind într-o foarte mare măsură la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populației a României (militari și civili). Mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militare și civile, apă otrăvită, clădiri minate, diverse conduite abominabile ale așa zișilor teroriști, atacuri cu elicoptere, desanturi aeriene, coloane de blindate în deplasare etc. Repetarea acestui gen de dezinformare a făcut ca psihoza teroristă să atingă cote paroxistice și astfel să constituie principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești, vătămări și distrugeri petrecute în timpul evenimentelor revoluționare", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Parchetul General.

Potrivit sursei citate, procurorii militari au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de fostul jurnalist.

Miercuri dimineață, Theodor Brateș a ajuns în fața procurorilor militari pentru a da lămuri cu privire la activitatea sa din timpul Revoluției de la 1989.

"Nu facem nicio declarație în această fază a procesului penal, de anchetă, urmărire. Are calitatea pentru care a fost citat de suspect, ceea ce nu are nicio legătură cu vinovăția. Acuzațiile sunt cele pe care le știți din comunicatele emise Parchetului General. Urmează să studiem ordonanța care ne-a fost pusă astăzi la dispoziție", a declarat avocatul jurnalistului la intrarea în Parchetul General.

Marți, procurorii militari au extins cercetările în ceea ce îl privește pe fostul președinte Ion Iliescu pentru infracțiuni contra umanității comise în perioada 27-31 decembrie 1989. În ceea ce privește infracțiuni comise în 22-27 decembrie, Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor.

Sursa: reporterntv.ro

×
Subiecte în articol: teodor brates