x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a votat în unanimitate sesizarea CCR cu un conflict constituţional între puterea judecătorească şi cea executivă

CSM a votat în unanimitate sesizarea CCR cu un conflict constituţional între puterea judecătorească şi cea executivă

01 Feb 2017   •   13:08
CSM a votat în unanimitate sesizarea CCR cu un conflict constituţional între puterea judecătorească şi cea executivă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au votat în unanimitate, la vedere, sesizarea Curţii Constituţionale cu un conflict de natură constituţională între puterea judecatorească şi cea executivă, în cazul OUG de modificare a codurilor penale adoptat marţi noapte de Guvern, fără avizul CSM, relatează news.ro.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a declarat că miercuri va face publică motivarea deciziei de sesizare a Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict de natură constituţională între puterea executivă şi sistemul judiciar, după adoptarea OUG de modificare a codurilor penale.

"În şedinţa plenului de astăzi am declarat că iniţiez procedura de sesizare a Curţii Constituţionale, urmând că această instanţă să fie învestită în acesta modalitate. Urmare a acestei iniţiative a preşedintelui plenului Consiliului Superior al Magistraturii, membrii au manifestat solidaritate cu privire la iniţiativa mea declarând că mă susţin în demersul pe care l-am iniţiat. Până la sfârşitul zilei voi motiva şi voi prezenţa această motivare şi membrilor plenului CSM. De asemenea, o voi face publică”, a spus Mariana Ghena, la finalul şedinţei CSM.

×