x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM anunţă că a primit spre avizare proiectele de OUG pentru modificarea codurilor şi graţierea unor pedepse

CSM anunţă că a primit spre avizare proiectele de OUG pentru modificarea codurilor şi graţierea unor pedepse

18 Ian 2017   •   13:13
CSM anunţă că a primit spre avizare proiectele de OUG pentru modificarea codurilor şi graţierea unor pedepse
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat miercuri că a primit spre avizare două proiecte de ordonanţă de urgenţă - unul vizând modificări aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi celălalt referitor la graţierea unor pedepse. 

"În cursul zilei de azi, 18 ianuarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii au fost primite, în vederea avizării, de la Ministerul Justiţiei, proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru graţierea unor pedepse. Proiectele de acte normative menţionate sunt supuse, în acest moment, analizei direcţiei de specialitate, sub coordonarea Comisiei nr. 1 - Legislaţie şi cooperare interinstituţională, din cadrul Consiliului", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES

Conform aceleiaşi surse, CSM are în vedere ca, în funcţie de calendarul ce urmează să fie stabilit de Guvern pentru adoptarea celor două acte normative, să planifice o şedinţă a plenului pentru avizarea lor, la o dată ce va fi anunţată ulterior. 

"Având în vedere că proiectele elaborate de Ministerul Justiţiei vizează modificări şi completări legislative referitoare la activitatea sistemului judiciar, respectiv la înfăptuirea actului de justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază necesară consultarea, în vederea avizării, a corpului magistraţilor", se mai arată în comunicat.

×