x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM are o Secție Specială pentru „spălat” procurorii

CSM are o Secție Specială pentru „spălat” procurorii

de Dan Constantin    |    11 Iun 2020   •   17:20
CSM are o Secție Specială pentru „spălat” procurorii

Decizii în lanț ale Secției pentru procurori în materie disciplinară  CARE ANULEAZĂ PROPUNERILE DE SANCȚIUNI AVANSATE DE INSPECȚIA JUDICIARĂ.

În ședința acestei secții din 10 iunie, a fost la rând procuroarea Mirică Florentina să iasă nesancționată. Mirică și-a câștigat „celebritatea” prin dosare făcute la DNA magistraților, care au primit decizii de achitare în instanțe. Mirică a fost cercetată pentru abateri disciplinare în mai multe ocazii de Inspecția Judiciară, fiind însoțită la Secția pentru procurori în materie disciplinară  de șefa ei de atunci, Kovesi Laura Codruța, care venea „să-și susțină colega” după cum afirma.

 Secția procurori a decis „nulitatea absolută  a exercitării acțiunii disciplinare nr 19- 3357/25 noiembrie 2019”  a Inspecției Judiciare referitoare la procuroarea Mirică .Decizia poate fi atacată de IJ la completul de 5 judecători al ÎCCJ.

Mirică Florentina s-a întâlnit indirect cu fosta ei protectoare Kovesi, care a avut un termen de judecată într-un dosar disciplinar la Secția de procurori în materie disciplinară în aceiași ședință din 10 iunie. În cazul acestui dosar ( 1/P/2018) s-a dispus o nouă amânare pentru  22 iulie ora 11. AȘTEPTĂM CU INTERES.

×