x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Curtea Penală Internațională pregătește două cazuri de crime de război legate de invazia rusă

Curtea Penală Internațională pregătește două cazuri de crime de război legate de invazia rusă

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2023   •   23:00
Curtea Penală Internațională pregătește două cazuri de crime de război legate de invazia rusă

Curtea Penală Internațională „va deschide două cazuri de crime de război legate de invazia rusă", potrivit unor informații obținute de New York Times.

Curtea Penală Internațională intenționează să deschidă două cazuri de crime de război legate de invazia Rusiei în Ucraina, solicitând mandate de arestare pentru mai multe persoane, potrivit informațiilor preluate de Sky News.

Informațiile apar la aproximativ o săptămână după ce unul dintre procurorii curții, Karim AA Khan KC, a vizitat Ucraina pentru a patra oară.

„Această misiune a venit într-un moment crucial, permițându-ne să facem pași importanți în activitatea noastră de investigare, să ne aprofundăm angajamentul cu autoritățile naționale și să ne întâlnim cu cei afectați de presupusele crime internaționale din Ucraina. Plec din Ucraina cu sentimentul că impulsul către justiție se accelerează", a spus procurorul în timpul ultimei vizite în Ucraina

Nu se știe încă ce conțin dosarele procurorilor, dar Karim Khan, în timpul ultimei sale călătorii în Ucraina, a ținut să vorbească despre copiii ucraineni care ar fi fost duși în mod ilegal în Rusia.

(sursa: Mediafax)

×