x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Deputații au adoptat, cu modificări, Ordonanța care permite amânarea ratelor

Deputații au adoptat, cu modificări, Ordonanța care permite amânarea ratelor

23 Apr 2020   •   15:38
Deputații au adoptat, cu modificări, Ordonanța care permite amânarea ratelor

Deputaţii au adoptat, joi, Ordonanţa care prevede amânarea ratelor la bănci până la finalul anului. PNL susține că proiectul a suferit modificări şi că va ataca legea la CCR.

Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prevede amânarea plăţii ratelor la bănci. După modificările aduse, plata ratelor poate fi suspendată până la 31 decembrie. De asemena, românii pot cere amânare și dacă au restanțe şi nu se aplică dobânda la dobândă. Totodată, potrivit modificărilor aduse, nu mai este nevoie ca solicitanţii să facă dovada că au fost afectaţi economic de criza COVID-19.

Social-democraţii nu au uitat, nici de această dată, să critice Ordonanţa Guvernului.

„Practic, se elimină dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit, acea cămătărie a domnului Cîţu cu posibilitatea ca şi restanţierii, care sunt cei mai vulnerabili, să beneficieze de amînarea ratelor, (...) posibilitatea amânării ratelor cu pînă la 18 luni pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta, din cauza secetei. (...) Să-l lăsăm pe domnul Cîţu să se lupte cu spionii ruşi, care i-au scos serverul din priză… ”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

PNL a anunţat că va ataca legea la Curtea Constituțională.

„Aceste măsuri au fost luate deja de către Guvern. Sigur că Ordonanţa a fost modificată în Parlament şi, din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern şi nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la CCR legea adoptată azi”, a spus Florin Roman, liderul deputaților PNL.

Mediafax

×