x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Patru persoane, reținute de procurorii DIICOT după descinderile de la Primăria Iași

Patru persoane, reținute de procurorii DIICOT după descinderile de la Primăria Iași

27 Apr 2021   •   10:59
Patru persoane, reținute de procurorii DIICOT după descinderile de la Primăria Iași

Patru persoane au fost reținute de procurorii DIICOT după descinderile de la Primăria Iași, într-un dosar de înșelăciune în care sunt implicați avocați, notari și funcționari publici.

Alte șapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat și un viceprimar din municipiul Iași.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, luni, 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.

Descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primăriei Iaşi, pe care au construit un bloc de locuinţe. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2 milioane de lei.

Imobilul ar fi fost ridicat de patronul publicației Bună Ziua Iași, Claudiu Asimionesei, potrivit Ziarul de Iași. Acesta a fost reținut de procurorii DIICOT. De asemenea, au fost reținuți și fostul arhitect al municipiului Iași, Alexandru Mustiață, notarul Răzvan Ionuț Costin și inspectorul de la Serviciul GIS Cadastru, Victor Gavriluță.

×
Subiecte în articol: diicot primaria iasi