x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Directorul regional DRDP Craiova acuzat de înșelăciune. Și-a falsificat diploma de licență

Directorul regional DRDP Craiova acuzat de înșelăciune. Și-a falsificat diploma de licență

24 Apr 2021   •   12:01
Directorul regional DRDP Craiova acuzat de înșelăciune. Și-a falsificat diploma de licență

Directorul regional DRDP Craiova, Bogdan Bratu, este cercetat pentru infracțiunea de înșelăciune, în formă continuată. Acesta ar fi folosit acte false la angajare și a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorul de caz a propus arestarea preventivă a acestuia, a anunțat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Începând din luna mai 2014, acesta a indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin 12 acte adiționale.

Inculpatul este acuzat că ar fi depus la dosarul de angajare o diplomă de licență falsă, desființată de Judecătoria Sectorului 4 București da data de 16 martie 2016, actele adiționale producând efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale.

Acesta a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării în diferite instituții și după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București în legătură cu valabilitatea acestora.

„Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcții publice importante (director regional în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcții în virtutea cărora a avut acces la informații de importanță strategică, gestionarea bugetelor privind construcția și modernizarea drumurilor naționale, derularea și atribuirea contractelor de achiziție publică și de modernizare a rețelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreținere și pază a acestora”, se arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat, „reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept”, se ridică la 985.625 de lei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: inselaciune CNAIR craiova