x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA: Foștii șefi ai Centrului Cinematografiei ar fi comis zeci de infracțiuni de abuz în serviciu

DNA: Foștii șefi ai Centrului Cinematografiei ar fi comis zeci de infracțiuni de abuz în serviciu

07 Sep 2020   •   21:37
DNA: Foștii șefi ai Centrului Cinematografiei ar fi comis zeci de infracțiuni de abuz în serviciu

Foștii șefi ai Centrului Național al Cinematografiei au fost trimiși în judecată, deoarece ar fi comis zeci de infracțiuni de abuz în serviciu, susține DNA. Ei sunt judecați în stare de libertate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Eugen Șerbănescu, fostul director general al CNC, Carmen Gabriela Stejăroiu, fostul director economic, și Gabriela Dincă, angajat al Serviciului Fond Cinematografic. Împreună, cei trei sunt trimiși în judecată pentru că ar fi comis 88 de infracțiuni de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în perioada 2006 – 2016, cei trei și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu cu ocazia încheierii a 84 contracte în cadrul cărora Centrul Național al Cinematografiei ar fi plătit suma de 51 de milioane de lei. Ei ar fi ajutat nouă producători de film care nu mai aveau dreptul legal de a obține finanțare din partea CNC.

„Practic, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, cei trei inculpați ar fi permis ca aceiași producători de film să beneficieze de noi credite directe sau finanțări nerambursabile din partea C.N.C., în ciuda faptului că nu își respectaseră obligațiile rezultate din contractele aflate în derulare, ajungând, din nou, în poziția de a încălca aceleași obligații”, scrie în comunicatul de presă al DNA.

În cauză, Centrul Național al Cinematografiei s-a constituit parte civilă cu suma de 46.785.781 de lei. S-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Centrul national al cinematografiei