x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Asalt al procurorilor asupra Parlamentului

Asalt al procurorilor asupra Parlamentului

de Maria Alifantis    |    03 Mar 2016   •   11:54
Asalt al procurorilor asupra Parlamentului
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Direcția Națională Anticorupție a început în forță noul an. Din ianuarie și până în prezent, pe uşa procurorilor au intrat cinci parlamentari. Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat, ieri, la DNA înconjurat de cinci bodyguarzi, iar pentru deputatul Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, s-a cerut avizul Parlamentului pentru reţinere şi arestare.

Cel mai „proaspăt” nume luat în vizor de procurori este cel al deputatului Cristian Rizea. PSD-istul a fost adus cu mandat într-un dosar în care este acuzat de intervenţii la RA-APPS şi Primăria Chiajna. În 2009, Rizea ar fi primit suma de 300.000 de euro de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren aflat într-o zonă rezi-denţială a Bucureştiului şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu. „M-au chemat pentru o problemă mai veche, care s-a rezolvat acum şase ani pe civil, iar acum o s-o rezolv şi din punct de vedere penal”, declara Rizea încrezător la ieşirea de la DNA. Imediat, procurorii anticorupție au solicitat avizul Parlamentului pentru reținerea şi arestarea deputatului PSD.

Oprea, urmărit penal
Și Gabriel Oprea s-a prezentat la DNA, unde procurorii l-au anunţat că au început urmă-rirea penală în dosarul „jacuzzi şi Audi”. Oprea a venit însoţit de o brigadă de bodyguarzi care l-au ferit de microfoane şi camere de luat vederi, îmbrâncind ziariştii. Oprea a declarat că în mandatul său, MAI a achiziţionat 5.000 de maşini şi a reactivat unitatea Acvila după ameninţările la adresa sa. „Nu am cerut această maşină, se poate demonstra acest lucru. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie”, a spus Oprea.

Kovesi a turat motoarele la maxim
O dată cu cererea de arestare a deputatului Cristian Rizea, numărul parlamentarilor atinşi de anchetele DNA a ajuns la cinci numai în acest an. Deputatul Nicolae Păun se află deja în arest preventiv, senatoarea PNL Doina Tudor este sub control judiciar, iar pentru Gabriel Oprea s-a început urmărirea penală. Singurul care a scăpat a fost Mădălin Voicu, pentru care colegii deputaţi nu au încuviinţat ridicarea imunităţii.






×