x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA trimite în judecată mai mulți medici stomatologi pentru corupție

DNA trimite în judecată mai mulți medici stomatologi pentru corupție

26 Apr 2022   •   16:11
DNA trimite în judecată mai mulți medici stomatologi pentru corupție

DNA a trimis în judecată 4 medici stomatologi din Arad și Galați pentru trafic de influență, luare și dare de mită.

Cele patru femei medici erau angajate ale Facultății de Medicină și Farmacie de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Trei dintre ele au fost trimiși în judecată sub control judiciar pe cauțiune, iar a patra va fi judecată în stare de libertate.

„În perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile de coordonator de program de rezidențiat și președinte al comisiei de examen ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți. Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsă în legătură cu cele menționate anterior”, arată DNA.

Mai mult, președinta comisiei de examen ar fi oferit subiectele, precum și rezolvarea lor, uneia dintre candidate. 

„În zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată).”

DNA a stabilit cine a mai contribuit la realizarea faptelor.

„În acțiunile sale de pretindere, primire și oferire de informații nedestinate publicității, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinită de inculpata Grecu Gina Păunița, în calitate de secretar al comisiei de examen.În același context, în perioada 02-04 decembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea și ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare, drept recompensă de la inculpatul Miuţă Caius Călin, care promovase examenul respectiv”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați. Instanței de judecată i s-a solicitat și anularea certificatului de medic specialist în parodontologie, obţinut de inculpată.

 

×