x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal în cazul dublului accident aviatic din Dobrogea

Dosar penal în cazul dublului accident aviatic din Dobrogea

04 Mar 2022   •   13:16
Dosar penal în cazul dublului accident aviatic din Dobrogea
Sursa foto: MAPN

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă în cazul dublului accident aviatic de miercuri seara din județul Constanța, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București.

Pe rolul Parchetului a fost înregistrat un dosar penal privind prăbușirea celor două aparate de zbor, respectiv avionul MIG 21 LANCER și elicopterul IAR 330 PUMA aparținând Forțelor Aeriene Române, în zona localităților Cogealac și Gura Dobrogei, județul Constanța.

La fața locului s-au deplasat doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București care au demarat cercetarea locului faptei, cu sprijinul polițiștilor, specialiștilor criminaliști, a celor din Institutul Național pentru Cercetare Aerospațială, I.S.U. Constanța, precum și a comisiilor de cercetare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiilor și a expertizelor medico-legale genetice ale victimelor.

„După finalizarea cercetării la fața locului urmează să se dispună o expertiză tehnico-judiciară în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentelor și să se solicite documentele referitoare la misiunile pe care le executau cele două aparate de zbor. De asemenea, se va proceda la identificarea și audierea tuturor persoanelor care pot contribui la lămurirea situației de fapt.
Din datele și informațiile obținute până în prezent rezultă că în evenimentele anchetate și-au pierdut viața opt militari din cadrul M.Ap.N. (pilotul avionului MIG 21 LANCER și întregul echipaj al elicopterului IAR 330 PUMA)”, au transmis procurorii.

Urmărirea penală se efectuează in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale se securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale se securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă.

×
Subiecte în articol: accident aviatic dosar penal