x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal pentru abuz în serviciu, in rem, în cazul Centrului Psihiatric de la Măcuca

Dosar penal pentru abuz în serviciu, in rem, în cazul Centrului Psihiatric de la Măcuca

25 Ian 2017   •   15:14
Dosar penal pentru abuz în serviciu, in rem, în cazul Centrului Psihiatric de la Măcuca

În urma anchetei publicate de Cătălin Tolontan, directorul centrului Psihiatric din Măciuca a fost demis, medicul a fost sancţionat iar autorităţile au deschis un dosar penal, în rem, pentru abuz în serviciu.

În urma apariţiei în spaţiul public al imaginilor revoltătoare, prezentate pe tolo.ro., în care pacienţii cu diferite afecţiuni psihice de la Centrul din comuna Măciuca erau supuşi unor tratamente inumane, IPJ Vâlcea s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, scrie voceavalcii.ro.

„Referitor la imaginile apărute în presa locală şi centrală, care prezintă condiţiile în care sunt ţinuţi pacienţii dintr-un centru medical aflat pe raza comunei Măciuca, vă informăm că IPJ Vâlcea s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. În cauză s-a deschis dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, urmând să se efectueze cercetări pentru stabilirea aspectelor semnalate.” se arată în comunicatul emis de poliţie.

×